Overige interventies

Creatieve therapie

Met creatieve therapie wordt uw onderbewuste aangemoedigd om zichtbaar te worden. Via tekenen, schilderen of met de handen in de klei wordt u begeleid om contact te maken met uw onderbewuste systemen. Het eindresultaat wordt besproken en geanalyseerd waarmee u een inzicht krijgt over hoe uw onderbewuste werkt of tegenwerkt.

Delenwerk

Delenwerk is een werkvorm waarbij het gaat om de persoonlijkheidsdelen van iemand. Ieder deel heeft zijn eigen manier van denken, voelen en handelen ontwikkeld. Op een bepaald moment kunnen deze delen met elkaar botsen en dan is het goed om via deze methode uzelf goed te leren kennen. Delenwerk is uitermate geschikt om in te zetten bij innerlijke conflicten of dillema’s.

Sociaal panorama

Het onbewuste kan een blokkade in stand houden waardoor uw bewustzijn steeds dezelfde pijn ervaart. Door de focus te leggen op de bewust gewenste behoefte wordt deze automatisch opgevuld.

Innerlijk kindwerk

Een innerlijk kind is een deel van uzelf uit uw kindertijd. Minder prettige of pijnlijke ervaringen kunnen in uw volwassen leven ertoe leiden dat u geen contact meer kunt maken met een bepaald kinddeel. Dit kan zijn het onbevangen iets nieuws tegemoet treden, spontaniteit, vertrouwen hebben in uzelf of anderen en creativiteit. Wilt u wel weer toegang krijgen tot deze innerlijke delen en uw kwaliteiten, dan zal er teruggegaan moeten worden naar de oorzaak van de pijn zodat het verwerken kan beginnen.

NLP

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is de studie naar onze bewuste en onbewuste binnenwereld en naar ons gedrag. NLP gaat over ‘hoe’ we de dingen doen die we doen. Hoe reageren wij met onze communicatie en ons gedrag op dat wat wij waarnemen.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het gebruik van trance vormt de spil van deze therapie. Daarnaast maakt de hypnotherapeut gebruik van andere evidence based therapievormen. Dat wil zeggen dat de werking daarvan is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. Onder deze techniek valt ook Regressietherapie.

De release techniek

Met de release techniek maken we letterlijk ons hoofd leeg van overbodige en ongewenste gedachten. Een druk hoofd zorgt voor een verstoring van ons bewustzijn en verlaagt het energieniveau. Door grip te krijgen op wat er wel en niet in uw hoofd mag omgaan, welke gedachten effectief zijn en welke u alleen maar in de weg zitten, krijg u rust en overzicht.